Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Twijfel je over het afsluiten van een verzekering voor je huisdier? Dat is begrijpelijk, want een huisdierenverzekering brengt kosten met zich mee. Je vraagt je wellicht af: is zo’n verzekering echt nodig? Wij zijn van mening dat het voor de meeste mensen verstandig is om er eentje af te sluiten, en in dit artikel leggen we uit waarom. Uiteindelijk is het aan jou om te bepalen of een huisdierenverzekering in jouw situatie zinvol is.

Medische Zorg van Hoge Kwaliteit

De medische zorg voor huisdieren ontwikkelt zich continu. We kunnen steeds meer doen om onze huisdieren een lang en gelukkig leven te bieden. Maar deze zorg kost geld. Tegenwoordig is het niet ongebruikelijk dat een medische ingreep meer dan €1.000 kost. Op de website van Petplan staan enkele voorbeelden: een blaasgruisoperatie voor een kat kost €1.127, een fractuurbehandeling voor een herder €1.875, en een Ierse Setter met oogproblemen €1.144. En dat zijn nog maar de eenmalige kosten. Een chronisch zieke kat of hond kan je al snel €4.000 of meer kosten.

De kosten zijn de belangrijkste reden om een verzekering af te sluiten. Het kan zijn dat jouw huisdier deze zorg nooit nodig heeft, maar als je huisdier wel ziek wordt, willen de meeste mensen alles doen om hun vriendje de nodige zorg te bieden. Een dierenverzekering biedt in deze gevallen financiële en mentale rust.

Waarom Niet Gewoon Sparen?

Sommigen zeggen: “Ik zet liever elke maand geld opzij dan dat ik een huisdierenverzekering afsluit.” In een ander artikel hebben we dit al besproken. Als je kijkt naar de kosten van behandelingen, zie je al snel dat een spaarpotje vaak niet toereikend is. Een verzekering kost tussen de €10 en €30 per maand. Als je hond na een jaar iets mankeert, heb je misschien €200 gespaard. Dat is niet genoeg voor een dure operatie! Een verzekering is bedoeld om deze hoge, onverwachte kosten te dekken.

Extra Punten om te Overwegen

  1. Leeftijd en Ras van je Huisdier: Sommige rassen zijn gevoeliger voor bepaalde aandoeningen. Ook neemt het risico op gezondheidsproblemen toe naarmate je huisdier ouder wordt.
  2. Dekking van de Verzekering: Niet alle verzekeringen dekken dezelfde behandelingen. Het is belangrijk om te weten wat wel en niet gedekt wordt.
  3. Eigen Risico en Premie: Weeg het eigen risico af tegen de maandelijkse premie. Een hoger eigen risico kan leiden tot een lagere premie, maar betekent ook hogere kosten bij een behandeling.
  4. Preventieve Zorg: Sommige verzekeringen dekken ook preventieve zorg, zoals vaccinaties en jaarlijkse controles. Dit kan op lange termijn kosten besparen.

Heb je besloten om een huisdierenverzekering af te sluiten? Op dierenverzekeringinfo.nl vind je genoeg informatie om de verzekering te kiezen die het beste bij jou en je huisdier past. Lees vooral het artikel welke dierenverzekering goed door, waar je tips vindt over waar je op moet letten.